+358 9 4245 0262 info@muurahaiskauppa.com

Mikä on Muurahaiskaupan historia?

Miten Muurahaiskauppa perustettiin?

Aikoinaan myös Vegemesta-nimisen huippusuositun ravintolan perustanut sarjayrittäjä Robert Ramstedt pystytti pienen verkkokaupan nimeltä Muurahaiskauppa jo vuonna 2015, kun hyönteisten myyminen elintarvikkeena ei ollut vielä laillista. Tarkoituksena oli lisätä ihmisten tietoisuutta ja kiinnostusta hyönteisten syömistä kohtaan. Silloin Evira huomauttikin asiasta ja käski lopettamaan toiminnan. Muurahaiskauppa oli jäähyllä reilun vuoden ajan ja aloitti toimintansa uudestaan kun hyönteisalan yrittäjät keksivät, että hyönteisruokaa voikin myydä nk. ”huonekoristeena”. Toimintaan mukaan kutsuttiin metsäsamooja-graafikko Veli-Matti ’Vellu’ Mäkelä, joka suunnitteli (siihen aikaan vielä pienelle verkkokaupalle) logon ja yleisilmeen. Muurahaiskauppa kehitti palvelua ja konseptia pidemmälle, kunnes tuli aika toimia.

Yllätyksien syksy 2017

Eviran sääntömuutos yllätti suurin piirtein kaikki hyönteisalan toimijat, Muurahaiskaupan mukaan lukien. Kyllähän se oli tiedossa, että EU:n uuselintarvikeasetuksen muutos vuoden 2018 alusta muuttaisi hyönteisruoan aseman Suomessa, mutta Evira muuttikin sääntötulkintaansa yleiseurooppalaisen linjan vastaiseksi jo syksyllä. Muurahaiskauppa ryhtyi heti toimeen, mukaan kutsuttiin pakkausalalla jo vuosia toiminut Tommi Nuolioja, ja yhtiöittämistä ruvettiin valmistelemaan. Muurahaiskauppa keräsi mukaan paikallisia piensijoittajia, yhtiöittyi Kotkan Muurahaiskauppa Oy:ksi ja hankki pienen kasvatusyksikön omien sirkkojen kasvatusta sekä tuotekehitystä varten, alkaen samalla suunnittelemaan ison kasvattamon pystyttämistä. Samalla kehittyi kunnianhimoinen tavoite: olla markkinoiden herkullisimpien sirkkojen toimittaja.

Kultainen Herttua syntyy

Useimpien puolueettomienkin arvioiden mukaan Muurahaiskaupan oma Gourmet-sirkka, joka on nyt nimetty Kultaiseksi Herttuaksi, on helposti markkinoiden maukkain sirkkatuote. Tommi ja Vellu ovatkin rakkaudella kasvattaneet jokaisen Kultaisen Herttuan alusta loppuun, syntymästä kuolemaan, pitäen niistä mahdollisimman hyvää huolta. Laadukas ruokatuote syntyy ainoastaan rautaisesta osaamisesta, johon olemmekin keskittyneet alusta loppuun. Sirkoille syötetään vain laadukkainta ja puhtainta ravintoa, hyräillään tunnareita, ja kohdellaan muutenkin kokonaisvaltaisesti hyvin koko elinkaarensa ajan. Kultaisen Herttuan salaisuus löytyykin koko prosessista itsestään, jossa keskitytään kautta linjan parhaimman makuisen tuotteen tuomiseen kuluttajille. Meiltä on kysytty monta kertaa maustammeko tuotettamme jotenkin, ja vastaus on aina sama: Sitä ei tarvitse maustaa, koska se on itsessään niin maukas. Esteettinen pakkaus on vain kirsikkana kakun päällä.